Mesto začalo s treťou kosbou zelene, obyvatelia žiadajú kosiť častejšie

05.08.2013 Prešov

Prešov 5. augusta (TASR) - Mesto dnes začalo s tretím kosením verejnej zelene v tomto roku. Obyvatelia si žiadajú kosenie aj častejšie, preto kosia aj mimo harmonogram.
"Rýchly nárast teplôt a výdatné zrážky zapríčiňujú okamžitý rast trávy na celom území Prešova, s čím je následne spojená aj požiadavka častejšieho kosenia. Mesto je však okrem počasia limitované aj finančnými prostriedkami, ktoré sú na tento účel vyčlenené," informovala hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny Gazdová.
Mesto má na bežnú údržbu a na údržbu verejnej zelene tento rok prostriedky vo výške 120.000 eur. Podľa hovorkyne už však na základe viacerých požiadaviek od občanov uskutočnilo v júli kosbu líniovej zelene mimo harmonogram.
"Prvá kosba bola ukončená začiatkom mája a druhá začiatkom júla. Tretia etapa začne už dnes a vykonávať ju budú dve skupiny pracovníkov. V teréne bude tiež spolu 9 traktorových kosačiek, 8 krovinorezov, dva nákladné stroje na odvážanie pokosenej trávy a 24 pracovníkov zo spoločnosti, ktorá pre mesto zmluvne zabezpečuje správu zelene," spresnila Kmetóny Gazdová.
Harmonogram prác, ktorý bude zverejnený na webovej stránke mesta v najbližších dňoch, je rozdelený na líniovú a parkovú zeleň. Snahou mesta je zabezpečiť pokosenie trávnatých plôch v čo najkratšom čase, tento proces však bude závisieť aj od počasia.
 

Vyberte región